חיפוי אבן לקיר הוא אלמנט עיצובי שצובר פופולריות רבה בשנים האחרונות. השימוש בו נועד להעניק לקירות מראה אלגנטי, יוקרתי וייחודי. חוץ מקירות, ניתן לצפות בחיפוי אבן גם מדרגות, מעקות, גדרות ועוד. כאשר מחפים קירות פנימיים, עובי החיפוי האופטימלי הוא עד 1.5 ס"מ, וכאשר מחפים קירות חיצוניים, עובי החיפוי הוא עד 4 ס"מ. חיפוי פנימי חייב להיות דק יותר על מנת שהאבן לא תיפול מההדבקה. חיפוי חיצוני, לעומת זאת, לא נעשה באמצעות הדבקה אלא באמצעות קשירה מיוחדת לקירות החיצוניים.
חיפוי אבן - סוגי אבנים
לחיפוי אבן משתמשים בדרך כלל באבן מתוצרת מקומית, על מנת שהסיתות והאספקה שלה יהיו מהירים יותר. סוגי האבנים בהן משתמשים לחיפוי אבן הן: אבן גיר, אבן בזלת, אבן מצפה, אבן עצמון, אבנים חסינות אש, חלוקי נחל, ואבנים מתורבתות טבעיות. בישראל, האבנים הפופולריות לחיפוי הן אבן צפחה, אבן כורכר, שיש ואבן ירושלמית.
יתרונות חיפוי אבן
לחיפוי אבן יש לא מעט יתרונות: הוא מבודד מפני חום וקור, הוא מייצר בידוד אקוסטי, הוא מונע נזילות ורטיבות, והוא מסייע בשמירה על שלד המבנה. כמו כן, הוא אלטרנטיבה מצוינת לצביעת הקירות או הדבקת טפטים, מאחר שהוא מהווה אלמנט קישוטי שהעמידות שלו מפני פגעי הזמן ומזג האוויר גבוהה במיוחד.
תיקון חיפוי אבן
על אף שחיפוי אבן הוא עמיד למדי, ישנם מצבים בהם יתעורר הצורך לתקן אותו. למשל, אם החיפוי לא הודבק בצורה טובה או שהדבק שמחזיק אותו אינו חזק דיו, אבני החיפוי עשויות ליפול; מכה חזקה מחפץ קשה שפוגעת בחיפוי עשויה לשבור אותו; הקיר סובל מרטיבות שמחלישה אותו והחיפוי מתרופף כתוצאה מכך; או שבעלי חיים עשויים לכרסם את הקיר בחשוף הצמוד לא וכך לגרום לו להתרופף. לפעמים, החיפוי כלל אינו נפגע, אלא בעיה בקיר שאותו הוא מכסה עשויה להצריך את הסרתו מהקיר לצורך תיקון. למשל, אם צינור בקיר מתפוצץ, כדי לסדר זאת, יהיה צורך להסיר את החיפווי ולפתוח את הקיר.
מה כדאי לעשות במצבים אלה על מנת שתוכלו לתקן את החיפוי בצורה המיטבית ולהחזיר את הקיר למצבו המקורי? הנה כמה דגשים וטיפים שעשויים לסייע לכם כאשר עליכם לבצע תיקון של חיפוי אבן בביתכם:
- התרופה הטובה ביותר לכל המצבים שנמנו לעיל היא מניעה. איך תמנעו מצבים כאלה מראש? כאשר אתם מתכוונים להתקין חיפוי אבן בקירות ביתכם, עשו זאת רק עם איש מקצוע שמנוסה בתחום ושקיבלתם המלצות על עבודותיו. ודאו שהוא עומד בכל התקנים וכך גם החומרים בהם הוא משתמש. כמו כן, ערכו בדיקה של הקירות בביתכם לפני ההתקנה. ודאו שהם חזקים מספיק, שאין כתמי רטיבות וכו'. אם אתם יודעים שהצנרת בביתכם חלשה ומועדת לקלקולים, נסו לא לבצע חיפויים בקירות שמאחוריהם מסתתרים צינורות.
- אם כבר קרה המקרה והחיפוי נפגע או נפל, אל תשכחו שיש לכם אחריות עליו. רוב מתקיני החיפויים נותנים אחריות לפרק זמן של מספר שנים. צרו קשר עם מתקין החיפוי, סביר להניח שהוא יידע כיצד לתקן את החיפוי שלכם בצורה המיטבית ושיהיו לו את החומרים המתאימים ביותר.
- במידה שהבעייתיות נובעת מפיצוץ צינור בתוך הקיר, פתיחת קיר היא הפיתרון היחיד. לצורך כך יהיה עליכם להזמין הן את האינסטלטור שיתקן את הצינור, ואחרי שיעשה זאת, להזמין שיפוצניק שיסגור את הקיר מחדש. לאחר שדברים אלה יבוצעו, תוכלו להזמין את מתקין החיפוי שיחזיר את החיפוי למצבו המקורי.